Gaba IJsbaan Duiven IJsbaan Duiven

Welling Catering: een maand 'knallen'

Welling Catering: een maand 'knallen'

December is een drukke maand voor Welling Catering. Maar net zo vrolijk is het Duivense bedrijf voor het derde achtereenvolgende jaar verantwoordelijk voor het horecapaviljoen van de GABA-ijsbaan. Peter Houthuijzen: "Gewoon een maand lang 'knallen'."

Een veredeld koffiehok is het horecadeel van de ijsbaan al lang niet meer. Al dertien jaar worden er ieder jaar stapjes gezet en met de intrede van Welling Catering in 2016 werd het echt professioneel. Een voorwaarde destijds voor Welling om erin te stappen. Peter Houthuijzen: "Als we iets doen, doen we het goed. We hebben in 2016 gelijk de drankenkaart en de menukaart uitgebreid en zijn gebruik gaan maken van professionele apparatuur. Het meest spannend voor ons was eigenlijk hoe de samenwerking zou gaan met de vrijwilligerscrew van de Stichting Winterevenementen. Ik kan alleen maar zeggen dat het soepel loopt. Mede daardoor beschouw ik de ijsbaan als een heel mooi project."

Peter Houthuijzen benadrukt dat hij er als Rotarylid en eigenaar van een in Duiven gevestigd bedrijf niet puur commercieel in zit. "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt, ook financieel. Het grootste deel van de horecaopbrengst vloeit in de vorm van een pachtsom terug naar de stichting. Zo zijn ze verzekerd van een bepaald bedrag aan inkomsten. Het risico ligt bij ons. Dat risico neem ik graag, omdat de ijsbaan ook een prachtige manier is om in de Liemers de naam van Welling Catering te promoten. We zijn sowieso heel erg van het ondersteunen van lokale en regionale initiatieven. Het stamppottenbuffet afgelopen weekend bij Dickens in de Liemers hebben we ook gesponsord en hetzelfde doen we met een kerstdiner voor scholieren deze maand in De Ogtent."

De afgelopen jaren werd het horecapaviljoen van de ijsbaan voorzien van onder meer professionele koffieapparatuur, koelkasten, biertaps en kassasystemen. Ook het interieur werd in samenspraak met andere ondernemers onder handen genomen. Nieuw dit jaar is dat voor de koffie gebruik wordt gemaakt van luxe machines van Hendriks Koffie Comfort uit Zevenaar. Een andere nieuwe samenwerking is die met New York Pizza. Het bedrijf levert tijdens de curlingavonden stukken pizza. Peter Houthuijzen: "Die samenwerking met andere bedrijven maakt het leuk. Je merkt heel erg dat de ijsbaan breed door ondernemers wordt gedragen. Dat kan niet los worden gezien van het succes van de ijsbaan als publieksactiviteit. Een project dat niet leeft is voor niemand interessant, terwijl iedereen energie wil steken in een succesproject als de ijsbaan. Daarom zeg ik: we gaan knallen, we maken er met z'n allen weer een fantastische periode van."

Welling Catering koppelt samen met GABA een actie aan het ijsbaanproject. Iedere dag dat de baan open is wordt een dinerbon voor twee personen bij Restaurant Grand Café Bij Welling aan het Remigiusplein verloot onder iedereen die incheckt op Facebook of Instagram van de ijsbaan.

 
 
 
 


Nieuws overzicht
De hoofdpartners van deze editie van de Gaba IJsbaan in Duiven zijn: